Русия намери ахилесовата пета на Украйна , казва Раджан Менон,

...
Русия намери ахилесовата пета на Украйна , казва Раджан Менон,
Коментари Харесай

The New York Times: Русия намери ахилесовата пета на Украйна

Русия откри ахилесовата пета на Украйна, споделя Раджан Менон, старши помощник в Колумбийския университет. И в този момент Владимир Зеленски има огромен проблем, означи той.

Експертът означи, че през последните няколко седмици 40% от цялата украинска енергийна инфраструктура е била извадена от строя от ракетни удари. Прекъсванията на електрозахранването предизвикват безпорядък на така и така закъсалата стопанска система на Украйна. Световната банка предвижда, че Брутният вътрешен продукт на Украйна ще се свие с 35 % тази година. Според други оценки спадът може да бъде 40 %, съгласно публикация, оповестена от The New York Times.

Месечният бюджетен недостиг на Украйна е пет милиарда $. Също по този начин се записва внезапен спад в интернационалната търговия.

Украинският министър председател Денис Шмигал неотдавна сподели, че страната му ще се нуждае от 42 милиарда $ финансова помощ през 2023 година Украинските управляващи желаят тази помощ от Запада.

Авторът на публикация в The New York Times отбелязва, че Русия е засилила натиска върху стопанската система на съперника след. По-рано Украйна планираше да получи милиард и половина $ от продажбата на електрическа енергия в Европейския съюз, само че в този момент е принудена да спре тези доставки.

Имайте поради, че вярата за западна финансова помощ може да не се сбъдне. Европейският съюз, да вземем за пример, няма да може да отдели три милиарда евро от авансово оповестената сума от девет милиарда. Официалната причина е, че не са имали време да се договорят.

През идната година Европейски Съюз има намерение да даде на Украйна 18 милиарда евро. Но не под формата на безплатна помощ, а като заеми.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи в четвъртък, че се нанасят ракетни удари по инфраструктурни обекти, които са директно или индиректно свързани с украинския боен капацитет.

„ Нежеланието на украинската страна да реши казуса, да влезе в договаряния, още повече дейностите на украинската страна да се откаже от контрактуваните разбирания на текста и по този начин нататък, това са всички последици и това също би трябвало да бъде разисквано “, сподели Дмитрий Песков.
Източник:
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР