Русия наложи в Съвета за сигурност на ООН вето на

...
Русия наложи в Съвета за сигурност на ООН вето на
Коментари Харесай

Русия сложи вето на резолюцията за химическите оръжия в Сирия

Русия наложи в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации несъгласие на американски план на резолюция за удължение с една година на мандата на интернационалните специалисти, проверяващи потреблението на химически оръжия в Сирия, предадоха международните организации.

Освен Русия срещу плана на американска резолюция се разгласи и Боливия, а Китай се въздържа.

Мандатът на интернационалните специалисти изтича през днешния ден. В края на октомври бе показан седмият отчет от експертната задача, в който отговорността за офанзивата с потребление на зарин в сирийския град Хан Шейхун на 4 април 2017 година бе приписана на сирийските управляващи, а офанзивата с иприт в популации пункт Марат Ум Хош на 16 септември 2016 година - на терористичната формация "Ислямска страна ", напомня ТАСС.

Това е десето съветско несъгласие в Съвета за сигурност на резолюция за Сирия от началото на войната там през 2011 година, отбелязва ДПА.

Постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли сподели, че Русия е измислила аргументи да не поддържа взаимния механизъм на Организация на обединените нации и ОЗХО (Организацията за възбрана на химическите оръжия) за следствие на химически офанзиви в Сирия, тъй като не е харесала неговите научни изводи, съобщи ДПА. Тя упрекна Русия, че е "убила " този механизъм.

Постоянният представел на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя сподели, че Русия е наложила несъгласие на американския план, защото той е предвиждал затвърждаването на механизъм на инспекция, в който имало систематични дефекти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР