Русия наложи глоба на Google в размер на три милиона

...
Русия наложи глоба на Google в размер на три милиона
Коментари Харесай

Русия глоби Google с 3 млн. рубли за неспазване на закона за личните данни

Русия наложи санкция на Гугъл в размер на три милиона рубли (41 017 долара) за неспазване на съветското законодателство за отбрана на персоналните данни, съобщи Ройтерс.

Това е първата санкция, която съветските управляващи постановат на Гугъл за сходно нарушаване.
 И Фейсбук вкарва наложителни имунизации, Netflix – първото кино студио, изискващо ваксини И Фейсбук вкарва наложителни имунизации, Netflix – първото кино студио, изискващо ваксини
Фейсбук Inc. разгласи на чиновниците си, че ще изисква от тях да бъдат имунизирани против Covid-19, с цел да се върнат в офисите на компаният...

Гугъл удостовери информацията за налагането на санкцията, само че не направи по-подробен коментар по този въпрос.

Наказанието бе наложено на фона на опълчването сред Русия и. Москва постоянно глобява колосите в региона на обществените мрежи за това, че не отстраняват неразрешено наличие, и се пробва да принуди задграничните софтуерни компании да отворят свои представителства в Русия, отбелязва Ройтерс.

" Роскомнадзор " съобщи предишния месец, че компанията Гугъл, филиал на Alphabet Inc, може да бъде санкционирана с до 6 милиона рубли за това, че не съхранява персоналните данни на съветските консуматори в бази данни на съветска територия.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР