Русия набира все повече жени за да се бият в

...
Русия набира все повече жени за да се бият в
Коментари Харесай

Русия набира все повече жени да се бият в отбраната им

Русия набира от ден на ден дами с цел да се бият в защитата им наоколо до границта й с Украйна, оповестяват от Newsweek.

Досега Русия не е употребила дами за бойни дейности в армията си. През есента на предходната година, член на съветският парламент съобщи, че това ще остане за краен вид.

Русия, обаче продължава да дава доста жертви в Украйна и води битка да включи в армията си нови мъже. Властите в най-малко един от районите се надяват, че дамите военни ще могат да компенсират дефицитът на бойци в защитата.

В Четвъртък Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че Русия е претърпяла забележителна загуба на бойни сили от 240 010 бойци по време на войната, стартирана от съветският президент Владимир Путин през февруари 2022 година

Миналата есен Русия съобщи, че не желае да набира, дами.

 фотография: БГНЕС

Руският министър на защитата Сергей Шойгу бяви през март, че 1100 съветски дами са на работа в Украйна и че въръжените сили на страната му са с общо 39 000 дами в редиците си. Това е една дребна цифра от численият състав от 1,15 милиона деен боен личен състав в рускаа войска.

В обява в Telegram, Moscow Times разгласява публикация за набиране на дами. Първоначално, обявата беше оповестена от наталия Колесникова. Тя е член на териториалната защита на Белгород.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР