Русия на Владимир Путин се превръща в диктатура, целяща да

...
Русия на Владимир Путин се превръща в диктатура, целяща да
Коментари Харесай

След като избяга от Русия, критикът на Путин Гудков заклейми диктатурата

Русия на Владимир Путин се трансформира в " тирания ", целяща да накаже и в профил критиците преди парламентарните избори. Това разяснява пред " Франс прес " Дмитрий Гудков, опозиционер, който неотдавна избяга в Украйна.

41-годишният някогашен народен представител ненадейно разгласи в обществените мрежи в неделя, че е прекосил границите на Русия и се е отправил към Киев, с цел да защищити фамилията си от репресии на Кремъл поради политиката му.

Решението му да отиде в заточение е последното от няколко видни съперници на Кремъл, които напуснаха неотдавна, също в членката на Европейски Съюз Литва, и идва в подтекста на по-широки репресии против самостоятелни медии и групи на гражданското общество.

Гудков си потегли, откакто прекара два дни в ареста поради жилищен спор и неплатен наем от 2015 година, който също забърка 60-годишната му вуйна, която също беше арестувана.

Бягайки от Русия, той назова наказателното дело, което би могло да докара до затвор до пет години, " изфабрикувано ".

" Русия от известно време към този момент е властническа страна, само че в този момент се приближаваме доста по-близо към тирания ", посочи Гудков в украинската столица Киев.

Гудков разгласи по-рано тази година, че има намерение да взе участие в парламентарните избори през септември, в които се чака ръководещата партия " Единна Русия " да има проблеми, най-вече поради стопански проблеми.

Той посочи, че " хора, близки до Кремъл " са се обадили на татко му и брачната половинка му, като са им споделили, че би трябвало да напусне страната преди изборите, в противоположен случай те ще бъдат хвърлени зад решетките.

Облечен в бяла риза и черно сако, Гудков, който е приказвал умерено пред Агенция Франс Прес, акцентира, че схваща чудесно за какво Кремъл желае да напусне.

" Искаха да напусна, с цел да не ги тормозя, до момента в който те - режимът на Путин - фалшифицираха изборите ", уточни той на тераса в кафене в Киев.

Гудков, чийто татко също е бил опозиционно надъхан народен представител, сподели, че Кремъл очаквал експлоадиране на митинги след изборите, които съгласно него свързани с Кремъл партии ще завоюват макар всеобщото неодобрение.

По тази причина, настоя той, Кремъл не може да си разреши да има опозиционни фигури в страната, които са в положение да активизират хората.

Крутите ограничения против критиците на Путин обаче значи, че остават малко сериозни гласове.

" Опозицията е унищожена в Русия ", установи Гудков.

Алексей Навални, най-известната опозиционна фигура през последното десетилетие, беше хвърлен в пандиза през февруари поради остарели обвинявания за измами, които негови поддръжници настояха, че са политически стимулирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР