Русия може да увеличи доставките на природен газ за Европа,

...
Русия може да увеличи доставките на природен газ за Европа,
Коментари Харесай

Русия има възможност да увеличи доставките на газ за Европа

Русия може да усили доставките на природен газ за Европа, съобщи съветският вицепремиер Александър Новак в изявление за държавната телевизия Россия 1. Русия разполага с задоволително запаси за увеличение на доставките на газ за Европа, само че тяхното развиване изисква време и вложения. Така че са нужни транспарантна политика за продажби на европейския пазар и дълготрайни контракти, съобщи Александър Новак пред телевизия Россия 1.

Той означи, че Русия е изпълнила всичките си дълготрайни контракти за доставки предходната година.

Освен това доставихме доста повече за Германия, за Турция, за други страни, които избраха своите размери, сподели Новак.

Според него повода за енергийната рецесия е недалновидна политика на Европейски Съюз и Европейска комисия, които през последните няколко години просто целеустремено отказваха дълготрайни контракти, с цел да се понижи зависимостта от Русия, сподели Александър Новак.

Русия обезпечава към 40% от газовите доставки за Европа. Редица страни от Европейски Съюз в интервала от септември до декември 2021 година упрекнаха " Газпром ", че лимитира доставките на газ за Евросъюза в интервал на пикови цени на силата.

В отговор от " Газпром " споделиха нееднократно, че доставките за Европейски Съюз през есента на предходната година са се нараснали в съпоставяне със същия интервал на предходната година и че всички договорни отговорности са изпълнени напълно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР