Русия може да се съгласи със САЩ за нуждата от

...
Русия може да се съгласи със САЩ за нуждата от
Коментари Харесай

Русия: Може да се съгласим със САЩ за мир в Украйна


Русия може да се съгласи със Съединени американски щати за потребността от дълготраен мир в Украйна, само че не и до момента в който не бъдат реализирани задачите на " специфичната военна интервенция ", разгласи през днешния ден Дмитрий Песков, представител на съветския президент Владимир Путин.Както американският президент Джо Байдън, по този начин и съветският му сътрудник Владимир Путин споделиха, че са отворени за дипломатическо решение за Украйна, само че не се обрисува двамата водачи да се срещнат, а също така и двете страни не са съгласни с изискванията за договаряния.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън през вчерашния ден съобщи, че войната в Украйна, която продължава към този момент десети месец, съвсем сигурно ще приключи с дипломация и договаряния и че е необходим " обективен и дълготраен мир ".

В отговор на думите му Песков през днешния ден уточни, че е склонен за нуждата от мир: " Че резултатът от протичащото се би трябвало да бъде обективен и дълготраен мир – с това може да се съгласим. Но що се отнася до вероятностите за каквито и да е договаряния,  към сегашния миг ние не виждаме такива ". Запитан какво би трябвало да се случи, с цел да може сходни вероятности да станат действителни, той съобщи: " Целите на специфичната военна интервенция би трябвало да бъдат реализирани. Русия би трябвало и ще реализира задачите, които си е сложила ".

" Ройтерс " отбелязва, че задачите на съветската инвазия в Украйна не са ясни и бяха публично променяни към този момент няколко пъти след тежките загуби за Русия на бойното поле.Първоначално беше оповестено, че по този начин наречената " специфична военна интервенция " цели " денацификация " и " демилитаризация " на Украйна, което действително означаваше военна победа и промяна на украинското държавно управление.После учредената цел стана отбраняване на рускоезичното население и анексиране на четири украински области, където има огромни групи от него и които " вечно " ще влязат в рамките на Русия.Украйна обаче предприе контранастъпление и принуди Руската войска да се изтегли от доста от превзетите територии.

Сега не е ясно какво тъкмо ще накара Путин да разгласи, че " специфичната военна интервенция " е постигнала задачата си. Според редица анализатори той се нуждае от някаква безапелационна победа на бойното поле, която да му разреши да показа трансформиралата се във крушение инвазия, като триумф за Русия.

От своя страна Украйна разгласи, че цели освобождение на всички окупирани свои територии, в това число и Кримския полуостров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР