Русия може да събере до 1 трилион рубли (13 млрд.

...
Русия може да събере до 1 трилион рубли (13 млрд.
Коментари Харесай

Русия може да печели по 13 млрд. долара годишно от регулирането на криптовалути

Русия може да събере до 1 трилион рубли (13 милиарда долара) годишно посредством контролиране и облагане на преводите с криптовалути , считат анализатори на държавното управление, съгласно московското издание The Bell.

Докладът е разследване от интензивните диспути в Русия по отношение на това по какъв начин да се действа с криптовалутите, като някои оферират те да бъдат изцяло неразрешени.

Миналия месец централната банка на Русия предложи цялостна възбрана на криптовалутите в страната. Регулаторният орган съобщи, че издаването, разпространяването, обменът и търговията с тях би трябвало да бъдат неразрешени, с цел да се предотврати потреблението им за закононарушения, като измами и пране на пари.

Скоро това беше отхвърлено от други елементи на държавното управление, в това число от Министерството на финансите, което предложи вместо това да се вкарат разпореждания, които да разрешат на държавното управление да има по-силен надзор върху преводите, защото възбраната би била невъзможна за използване.

Криптовалутите са легални от януари 2021 година, шест месеца откакто съветският президент Владимир Путин подписа законопроект, допускащ виртуалните активи да се регистрират наедно с физическите.

Новият закон изведе цифровите валути като биткойн от нерегулираната "сива зона ", само че не ги направи законни като форма на заплащане.

Миналата седмица публикация, оповестена от американската организация Bloomberg, заяви, че Кремъл прави оценка съветския пазар на криптовалути на повече от 16,5 трилиона рубли (214 милиарда долара), което е към 12% от общата стойност на световната капитализация на криптопазара. Това е доста повече от цифрата, посочена от централната банка (5 милиарда долара).

© Unsplash / Kanchanara

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР