Русия може да разшири списъка с импортни стоки, за които

...
Русия може да разшири списъка с импортни стоки, за които
Коментари Харесай

Русия може да поиска плащане в рубли и за петрола, зърното, торовете и металите

Русия може да разшири листата с импортни артикули, за които да желае заплащания в рубли, съобщи ръководителят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин, представен от Блумбърг.

Володин предложи този ход в обява в Telegram, определяйки го като добър метод Русия да отговори на западните наказания, наложени й поради нашествието в Украйна.  

„ Би било редно, там където е преференциално за страната ни, да разтеглим листата със стоките, изнасяни в рубли - торове, зърно, нефт, въглища, метали, дървен материал и други “, акцентира ръководителят на Думата.

„ Европейските страни имат всички пазарни благоприятни условия да заплащат в рубли. В това няма покруса. Ситуацията е доста по-лоша, когато има пари, само че няма артикули. Ако желаете да получавате газ, потърсете си рубли. “, написа още той.

Неговото предложение идва, откакто предходната седмица съветският президент Владимир Путин подреди на държавния газов колос „ Газпром “ да премине към разплащания в съветска национална валута за износа на природен газ към т.нар „ вражески страни “ (тези, наложили наказания на Москва).

Енергийните министри на страните от Г–7 единомислещо отхвърлиха такава алтернатива и обявиха, че това нарушава съществуващите контракти, в които категорично са написани валутите за разплащане.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че въвеждането на новата система за заплащане в рубли ще отнеме време, макар че в президентския декрет е заложен период до 31 март за основаването на подобен механизъм.

На въпрос от публицисти дали заплащанията би трябвало да бъдат реализирани в рубли още от този четвъртък, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели: „ Абсолютно не "

Той съобщи, че предлагането на Володин за разширение на листата със артикули, за които да се заплаща с рубли, е нещо, по което би трябвало да се работи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР