Русия може да разположи изтребители МиГ-31К, снабдени с хиперзвукова ракетна

...
Русия може да разположи изтребители МиГ-31К, снабдени с хиперзвукова ракетна
Коментари Харесай

Русия вероятно разполага ракети Кинжал в Беларус

Русия може да разположи изтребители МиГ-31К, снабдени с хиперзвукова ракетна система " Кинжал " на беларуското летище Мачулишчи. Това написа в ежедневната сводка на английското министерство на защитата, осведоми Руската работа на Би Би Си

Бойните самолети са били видяни на сателитни фотоси, направени на 17 октомври. Голям резервоар е видян в предпазен земен насип покрай хипотетичния аероплан. Експертите го свързват с " Кинжалите " - това е система за балистични ракети с въздушно изстрелване въз основата на балистичната ракета " Искандер ". МиГ-31К са пригодени да носят такива муниции, написа английското министерство на защитата.

Русия употребява ракетите " Кинжал " от 2018 година и организира изстрелвания по време на актуалната война в Украйна, само че този комплекс не е употребен до момента в Беларус. Това разположение дава опция да се поразяват нови цели в Украйна, пишат специалисти. Най-вероятно обаче Русия е разположила тези оръжия, с цел да " изпрати сигнал на Запада и да показа Беларус като все по-замесена във войната ", заключават от английското военно разузнаване.

В понеделник бе обявено, че Беларус и Русия ще основават взаимни центрове за военно образование.

Решението идва, откакто по-рано този месец Лукашенко разгласи, че ще бъде основана взаимна оперативна група на беларуски и съветски войски, чиято цел е да пази границите на Беларус.

До този ход се стигна след гърмежа на Кримския мост, за който Москва упрекна Украйна. Той обаче ускори опасенията на Запада, че беларуските войски могат да се причислят към съветските сили в тяхната сложна задача за завладяване и задържане на територии в Източна Украйна.

Министърът на защитата на Беларус Виктор Хренин обаче увери, че взаимната оперативна група е " чисто отбранителна ".

Съгласно съглашението към 9 000 съветски бойци би трябвало да бъдат ситуирани в централната и източната част на Беларус, цитира news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР