Русия може да продължи войната в Украйна със същите темпове

...
Русия може да продължи войната в Украйна със същите темпове
Коментари Харесай

Русия може да продължи войната със същите темпове най-много още година

Русия може да продължи войната в Украйна със същите темпове най-вече още година, твърди украинското разузнаване. Настъплението в Донбас продължава, а цел на Москва е и град Славянск. Англия предизвести за експлоадиране на зараза от холера в Мариупол. Близо 10 хиляди деца, дами и възрастни хора са блокирани в Северодонецк. Заради непрестанните бомбардировки, от месец насам група цивилни се крият в мазето на локално учебно заведение.

„ Бомба удари къщата ни. Падна през покрива и проби тавана ни. Сега не знаем дали ще експлоадира. Крием се от 6-ти април ”, споделя жителка на Северодонецк.

Евросъюзът сложи Украйна в сивата зона сред Блока и Русия , съобщи президентът Зеленски. За следващ път той прикани за ускорение на процеса за участие на страната му.  „ Проучваният демонстрират, че 71% от европейците считат Украйна за част от европейското семейство. Защо към момента има политици, които са скептични и се двоумят за присъединението на Украйна към Съюза? ”, попита риторично Володимир Зеленски.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола пък изрази мощната си поддръжка за кандидатурата на страната. „ Украйна към този момент е част от европейското семейство, само че е извънредно време тя да получи същинска опция да се причисли към европейския план ”, счита Мецола.

В същото време, президентът Владимир Путин предложи нов прочит на дейностите на съветските сили в Украйна и съпостави себе си с цар Петър Велики. „ Петър Първи води Северната война 21 години. Изглеждало е, че се бие с шведите и откъсва територии. Нищо не е откъсвал, той ги е прибирал. По всичко проличава, в този момент се пада на нас да връщаме и укрепваме територии. Тези полезности съставляват основата на нашето битие и ние ще се наложим и ще решим дилемите, пред които сме изправени ”, съобщи съветският президент.

Икономическият удар на Запада по Русия се оказа неефикасен, написа съветският вестник " Независимая газета ". Медията разяснява още, че 75 % от жителите на страната поддържат политиката на Москва, макар упованията, че вредите от глобите ще имат гибелен резултат върху страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР