Русия може да предприеме нови мащабни въздушни нападения срещу Украйна

...
Русия може да предприеме нови мащабни въздушни нападения срещу Украйна
Коментари Харесай

ISW: Русия е способна на нови мащабни атаки като тази от петък

Русия може да предприеме нови огромни въздушни набези против Украйна като това, при което в петък починаха десетки цивилни и което бе най-големият обстрел с ракети и дронове от началото на войната, настояват военни наблюдаващи в Съединени американски щати, представени от ДПА.

" Русия ще продължи да нанася огромни удари против Украйна в опит да утежни украинския военен дух и способността на Киев да поддържа военните си старания против Русия ", се споделя в ежедневния бюлетин на американския Институт за проучване на войната (ISW).

Наблюдателите обаче означават, че след продължаващата съвсем две години война запасите и индустриалните мощности на Русия демонстрират, че тя надали ще бъде в положение да прави постоянно огромни ракетни удари, само че ще може да го прави по-последователно с дронове.

В най-тежката офанзива досега от началото на войната съветските военни изстреляха през вчерашния ден близо 160 ракети, крилати ракети и дронове от друг вид по градове и инфраструктура в цяла Украйна съгласно публични представители на Киев.

В няколко района на Украйна починаха близо 40 цивилни и към 160 души бяха ранени малко преди новогодишните празници вследствие на ударите, което украинското управление дефинира като тероризъм, ориентиран против цивилното население.

Според разбора на Института за проучване на войната руснаците са опитали в продължение на месеци с разнообразни комбинации от дронове и ракети, с цел да открият слабите места в украинската система за противовъздушна защита.

Украйна още веднъж заяви за съветски набези с дронове в нощта на петък против събота. По данни на военните три дрона са били прехванати в Херсонска и Николаевска област.

Украинската противовъздушна защита е съумяла да смъкна пет от общо 10 съветски дрона на територията на страната, оповестиха публични представители.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР