Русия може да построи газопровода "Северен поток 2" без привличането

...
Русия може да построи газопровода "Северен поток 2" без привличането
Коментари Харесай

Гръмка новина за "Северен поток 2" след срещата Меркел-Путин

Русия може да построи газопровода "Северен поток 2 " без привличането на задгранични сътрудници, съобщи съветският президент Владимир Путин след края на договарянията си с канцлера на Германия Ангела Меркел.

"Въпросът е в периодите. Това е единственият въпрос, който е настоящ в тази връзка ", сподели Путин, отговаряйки на въпрос за вероятностите на плана.

Той акцентира, че Москва високо прави оценка виновната позиция на Берлин за поддръжка на строителството. В актива на Русия и Германия към този момент има цяла редица огромни взаимни планове в областта на енергетиката, напомни съветският държавен глава.

Меркел, на собствен ред, отговори, че строителството на тръбопровода би трябвало да бъде докарано до край. По думите ѝ, този план чрез новото европейско законодателство е легитимиран. Канцлерът акцентира, че Германия и другите европейски страни единствено ще завоюват от "Северен поток 2 ".

"Всички са заинтригувани от диверсификацията на своите газови доставки, само че това е доста значим план ", съобщи Меркел след края на договарянията.

Тя акцентира, че планът е належащо да се осъществя, макар глобите от страна на Съединени американски щати.

"Това на първо място е стопански план, ние го считаме за верен... Смятам, че след съответните полемики "Северен поток 2 " въпреки всичко може да бъде приключен, макар тези наказания. Руският президент назова периодите, има някакво усложнение, само че той фактически може да бъде приключен.

Искам да повторя, че на фона на всичките политически несъгласия със Съединени американски щати, ние не считаме за верни екстериториалните наказания, по тази причина ние поддържаме този план както и преди, тъй като това е стопански план ", сподели Меркел.

САЩ настояха от фирмите, които поставят тръбата, неотложно да прекратят работата върху плана. Швейцарската Allseas на практика неотложно съобщи, че прекратява работата по строителството на "Северен поток 2 ".

Работата по строителството и въвеждането в употреба на "Северен поток 2 " би трябвало да завърши през 2020 година или през първото тримесечие на идната година, сподели още Путин.

"Безусловно, приключването на строителството ще се забави с няколко месеца. Но аз се надявам, че до края на настоящата година, или през първото тримесечие на идната година работата ще бъде завършена и газопроводът ще проработи ", сподели Путин.

Президентът на Русия също изрази вяра, че до огромни военни спорове в Близкия изток няма да се стигне - противоположен случай това ще е злополука за целия свят.

По думите ми, огромен спор в района би довел до "нови бежански талази ", освен в Европа, само че и в други райони. "Това ще бъде филантропична злополука, междурелигиозна злополука, икономическа злополука, това ще докара до разрушаването или нанасянето на големи вреди за международната стопанска система и международната енергетика ", добави Путин.

Меркел на собствен ред разяснява признанието на Иран, че е свалил украинския пътнически аероплан до Техеран в ноща на 8 януари. Тя съобщи, че е належащо да бъдат наказани всичките последици.

"Днес Иран разгласи, че това е било огромна неточност. Виновните, които ще понесат отговорност, са открити. Сега е належащо да се откри решение с тези страни, от които са били хората, които са починали. Необходимо е, естествено, да бъдат разисквани следствията на тази покруса, която би трябвало да бъде разкрита до край ", сподели Меркел.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР