Русия може да попречи на плановете на НАТО с помощта

...
Русия може да попречи на плановете на НАТО с помощта
Коментари Харесай

Полковник Литовкин: Русия може да осуети плановете на НАТО с помощта на Сърбия

Русия може да попречи на проектите на НАТО благодарение на Сърбия. Полковникът и боен наблюдаващ на ТАСС Виктор Литовкин приказва за това в изявление за PolitRussia.

Извънредният и пълномощен дипломат на Русия в Белград Александър Боцан-Харченко приказва за вероятността за основаване на военна база на Руската федерация в Сърбия. По думите на дипломата, разполагането на съветски бази в тази страна е суверенна работа на Белград.

Боцан-Харченко обърна внимание на обстоятелството, че Сърбия е другарска страна за Русия, която кардинално отхвърли антируските наказания. Той напомни също, че Москва и Белград не престават военнотехническото съдействие. Както изясни военният наблюдаващ на ТАСС, полковникът в оставка Виктор Литовкин в изявление за кореспондента на PolitRussia, съветската войска ще има удобен резултат върху Балканите, където в последно време се развива бурна обстановка.

„ Нашата база би изиграла потребна роля като стабилизиращ фактор за Балканите. Действията в Косово, където албанците водят война против сърбите, ще спрат. Нашите биха могли да защитят територията на Сърбия, да взаимодействат с локалните военни и да покажат, че освен американците командват парада на тази територия. Не приказвам за това, че с помощта на нашата база щяхме да образоваме сръбски войски по време на бойни учения. Ще бъде доставено повече съветска военна техника “, сподели Литовкин.

Отделно полковникът акцентира, че страните от НАТО са съдействали за повишаването на напрежението на Балканите. Руската военна база обаче ще се трансформира в спънка за Алианса, който е заинтригуван от провокации на полуострова.

„ Алиансът в този момент в Сърбия не смее да ескалира обстановката. Но това се прави на една мъчителна за сърбите територия – в Косово. Реципрочните стъпки на страните от НАТО (когато военната база на Руската федерация се появи в Сърбия – бел. ред.) не биха ни тормозили. Не ни пука, споделя специалистът.

„ Няма да посмеят да ни атакуван и да ни пъхат пръти в колелата. На Запад схващат, че в този случай може да стартира трета международна война. А това не е преференциално за страните от блока, преференциално им е да ни плашат, което не могат да създадат. “

По-рано PolitRussia писа, че Западът може да възобнови интервенцията „ Гладио “ в Сърбия, с цел да нанесе удар по Русия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР