Русия може да обсъди предложението на Макрон за примирие по

...
Русия може да обсъди предложението на Макрон за примирие по
Коментари Харесай

Путин спечели. На пресконференция потвърди за размяната на Навални срещу условието да не се връща

Русия може да разиска предлагането на Макрон за помирение по време на олимпиадата в Париж, сподели съветският президент, който получи 87,33%
Руският президент Владимир Путин разяснява за първи път гибелта на опозиционера Алексей Навални, както и предлагането на френския президент за краткотрайно помирение в Украйна, до момента в който трае олимпиадата. Той направи изказване пред медиите в щаба си по настоящи въпроси незабавно откакто научи, че печели нов мандат.

Путин завоюва 87,33% от гласовете при обработени 99,52% от протоколите, по данни на ЦИК от тази заран, оповестява РИА " Новости ". Това е с рекорден резултат за постсъветската ера.
За Навални
Вече починалият критик на Кремъл Алексей Навални е щял да бъде освободен при замяна на пандизчии със Запада, оповестяват ТАСС и ДПА. На конференцията Путин сподели, че се е съгласил на договорката за замяна на пандизчии, включваща Навални преди гибелта му предишния месец. Президентът уточни, че основно изискване за размяната е щяло да бъде това Навални да не се връща в Русия.

Путин за пръв път назова починалия блогър по фамилия и съобщи, че гибелта му е тъжно събитие, написа Българска телеграфна агенция.

" Що се отнася до господин Навални: да, той умря. Това постоянно е тъжно събитие. Имали сме и други случаи на умряли хора в центрове за задържане ", сподели Путин на конференцията. " Не се ли е случвало това и в Съединените щати? ", парира той опит на американски публицист да свърже гибелта на Навални в пандиза с равнището на народна власт в Русия, отбелязва ТАСС. Подобно развиване на събитията " се е случвало и в Съединените щати, и то неведнъж ", сподели Путин.

Путин изясни, че е бил склонен да замени Навални " за някои хора, които се намират в места за отнемане от независимост в западни страни ". Предложението е било направено от " някои сътрудници " няколко седмици преди гибелта на Навални. Още не било свършило изречението и Путин дал отговор с " Съгласен съм ". Главното изискване на Путин е било след размяната Навални да не се завръща в Русия, предава ТАСС.

Според съветските управляващи Навални е умрял на 16 февруари на 47-годишна възраст в наказателната арктическа колония " Полярен вълк ", покрай намиращия се навръх Северния полярен кръг град Салехард, на към 1900 километра североизточно от Москва. Обстоятелствата към гибелта му остават неизяснени. През 2020 година Навални претърпя офанзива с отрова. Вдовицата му Юлия Навална счита, че брачният партньор ѝ е бил погубен в лагера.

Дългогодишният помощник на Навални Леонид Волков назова изказването на Путин " цинично ", отбелязва ДПА. Думите на Путин удостоверяват изказването на политическия шеф на Фондацията за битка с корупцията на Навални Мария Певчих, направено към седмица след гибелта му. Певчих сподели, че е била реализирана договорка за замяна на Навални с руснак, наказан за ликвидиране в Германия, и че деятелят е умрял единствено няколко дни преди размяната да се реализира, напомня ДПА.

Същевременно пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че вдовицата на Навални Юлия е имала опция да пристигна в Русия и да види мъжа си, само че е предпочела да остане в чужбина, съобщи ТАСС.  " Вдовицата на Навални доста пъти имаше късмет да пристигна в Русия и да види мъжа си. Тя избра да остане в чужбина. Защо? Вие можете да отговорите на този въпрос ", сподели Песков на задграничен публицист, говорейки с него на британски език.
За предлагането на Макрон за помирение, до момента в който трае олимпиадата
Русия може да прегледа предлагането за олимпийско помирение, само че не възнамерява да води договаряния, " тъй като на съперника му свършват патроните ", сподели съветският президент.

Русия знае за наличието на военнослужещи от страните от НАТО в Украйна, сподели на конференцията Путин и добави, че те всеобщо умират там, оповестява ТАСС.

" Въоръжени военнослужещи на страни от НАТО участват там, ние знаем. Чуваме и френска тирада там, и британска тирада. В това няма нищо положително, на първо място за тях, тъй като те умират там, и то всеобщо ", сподели той. Путин обърна внимание на обстоятелството, че френският президент Еманюел Макрон, който преди този момент направи изказвания за вероятно изпращане на войски в Украйна, към този момент е съумял да внесе " корекции " в позицията си.

" В смисъл, че този контингент ще има второстепенни функционалности, ще се занимава с образование на военнослужещи в Украйна, ще изяснява по какъв начин да се употребява западната техника и някои други функционалности от този жанр ", сподели съветският президент и добави, че " това не е доста по-различно от това, което вършат наемниците ", цитира го Българска телеграфна агенция.

По думите на Путин Франция би могла да изиграе роля не за изостряне на спора в Украйна, а за мирното му споразумяване и тази опция към момента не е пропусната, осведоми ТАСС. Според съветския държавен глава с нападателната си външнополитическа изразителност френският президент Еманюел Макрон " желае да прикрие малко вътрешнополитическите проблеми ".

В бъдеще не е изключено да се стигне до пълномащабен спор сред Русия и НАТО, само че следователно светът ще бъде на крачка от трета международна война, от която никой не е заинтригуван, разяснява още Путин.
За изборите в Съединени американски щати
Русия няма желания към претендентите за президент на Съединени американски щати, ще работи с този, който бъде определен, съобщи водещият претендент за президент на Русия и настоящ държавен глава Владимир Путин на конференция нощес в предизборния си щаб, съобщи ТАСС.

" Нямаме желания към нито един от претендентите за президент на Съединени американски щати. Ще работим с който и да е, на който гласоподавателите ще гласоподават доверие ", сподели Путин. Същевременно той разяснява, че политическата обстановка в Съединени американски щати " не е народна власт, а злополука, на която се смее целият свят ".

В отговор на въпрос на публицист от задгранична медия по отношение на демократичните процедури в Съединени американски щати и някои други западни страни, Путин сподели: " Целият свят се смее на това, което се случва. Ние се държим по-сдържано, в сравнение с техните съперници в други страни по света, само че това е просто злополука, а не народна власт ".

Путин съобщи, че съветските избори са демократични, докато САЩ употребяват административни запаси, включително и " правосъдните инстанции ", с цел да нападат един от претендентите за президент. Той сподели още, че е очаквал отрицателната реакция на Запада на президентските избори в Русия. " Що се отнася до реакцията на някои непознати страни: тя е предстояща. Какво искахте от тях - да станат и да приветстват? Те се борят с нас, и то с въоръжени средства ", сподели Путин.

Първите, които поздравиха съветския президент с преизбирането му, бяха водачите на Никарагуа, Венецуела, Куба и Боливия. Към тях се причислиха и водачите на Хондурас, Мианмар и редица други държавни глави.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР