Русия може да нападане Украйна след 20 февруари 2022 г.,

...
Русия може да нападане Украйна след 20 февруари 2022 г.,
Коментари Харесай

Медия от САЩ: Русия може да нападне Украйна след 20.02.2022 г.

" Русия може да нападане Украйна след 20 февруари 2022 година ", написа американското списание " Политико ".
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 414
Според изданието от Съединени американски щати датата 20.02. 2022 година е основна по няколко аргументи.

" Първо, на този ден завръшват руско-беларуските военни учения " Съюзна увереност 2022 ". Това са най-масовите маневри на територията на някогашния Съветския съюз след края на Студената война, написа още " Политико ".

" Второ, 20 февруари е финалният ден на Мюнхенската конференция по сигурността. Във форума в южния немски град се чака да вземат участие президентът на Украйна Володимир Зеленски, вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис и американският държавен секретар Антъни Блинкън. В конференцията се чака да вземат участие и държавници от страни-членки на НАТО, Европейския съюз, а също и представители на Русия, Китай и други страни от целия свят ", добави изданието.

" Руският президент Владимир Путин може да се възползва от отсъствието украинския си сътрудник от Киев и да предприеме нападателни дейности ", добави цитираната медия.

Според изданието въпросният ден е значим и в още едно отношение. " Тогава е последният ден на Олимпийските игри в Пекин. Стопанинът на Кремъл не би подхванал нападателни дейности по отношение на други страни, с цел да не ядоса водача на Китай Си Цзинпин, който поддържа Москва по редица въпроси и се афишира срещу разширението на НАТО в Източна Европа ", уточни още медията от Съединени американски щати.

" Политико " напомни, че руско-грузинският спор, довел до отцепването на Южна Осетия и Абхазия от Тбилиси, стартира на 8 август 2008 година - първия ден на Летните олимпийски игри. " Тогава хазаин на най-големия състезателен конгрес в света още веднъж бе китайската столица ", добави списанието.

" Ако Путин не предприеме нападателни дейности до 1 март, евентуално доста хора по света ще въздъхнат с облекчение ", написа " Политико ".

 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 414  Фон дер Лайен: Продължава разполагането на съветски войски покрай украинската граница Фон дер Лайен: Продължава разполагането на съветски войски покрай украинската граница  Лавров: Днес Русия ще изпрати отговор на предложенията на Съединени американски щати за сигурност Лавров: Днес Русия ще изпрати отговор на предложенията на Съединени американски щати за сигурност  Спътникови фотоси демонстрират придвижване на съветска военна техника към границата с Украйна Спътникови фотоси демонстрират придвижване на съветска военна техника към границата с Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР