Русия може да накаже Европейския съюз за преждевременната радост, причинена

...
Русия може да накаже Европейския съюз за преждевременната радост, причинена
Коментари Харесай

Sohu: Злорадството на Европа над Русия поради топлата зима може да се превърне в епично фиаско

Русия може да накаже Европейския съюз за преждевременната наслада, породена от извънредно топлото време и по-евтиния газ, се споделя в материал, оповестен в китайската интернет платформа Sohu.

Страните от Европейския съюз внезапно понижиха покупките на енергийни запаси в Русия предходната година. Поради това Европа предвиждаше тежка зима. За да избегнат най-негативното развиване на събитията, европейските компании купуваха газ на най-високи цени, с цел да запълнят газовите складове.

Зимата в Европа тази година обаче е топла. Което, несъмнено, се отрази както на скоростта на евакуиране на газ от хранилищата, по този начин и на цените на едро на енергийните запаси, които започнаха да падат. Така в Европа се готвят да честват успеха над Руската федерация, се споделя в материала (превод на PolitRussia).

Само че тази наслада може да е преждевременна, настояват китайски специалисти.

Те означават, че първичните прогнози, че Европейският съюз няма да издържи на енергийната борба с Русия, изначално не изключваха разновидността със относително лек отоплителен сезон за Европа през тази зима.

Но това не значи, че Европа няма да има проблеми в бъдеще. Заявява се, че взаимозависимост от доставките на съветски газ няма да има на никое място, но Европа не е получила нови снабдители на гориво и не се чака да има такива в бъдеще.

„ Дори Европа да преживее тази зима, по какъв начин ще оцелее през идната? “ питат се китайските анализатори.

Европейската стопанска система няма да може да живее дълго в условия на съществени енергийни икономии. Тя се нуждае от постоянни доставки на евтина сила и единствено Русия може да й ги обезпечи. В материала се отбелязва, че енергийното опълчване сред Русия и Запада не е завършило, а занапред стартира.

И би било рационално Европа да се опита да възвърне връзките с Русия допустимо най-бързо, защото идната зима може да не е толкоз удобна, колкото сегашната, се споделя в материала.

По-рано ръководителят на държавната енергийна компания QatarEnergy Саад Шерида ал-Кааби съобщи, че всички очаквания на Европейския съюз и европейските страни, че са на път дефинитивно и окончателно да се отърват от съветския газ, са безпочвени. Рано или късно Европа въпреки всичко ще би трябвало да купува съветски газ.

" За тяхно благополучие, те (сега) нямат доста огромно търсене и ползване заради топлата зима. Но какво ще се случи, когато стартират да пълнят своите складове и ще има малко газ на пазара, най-малко до 2025 - 2027 години. Така че мисля, че обстановката ще остане нестабилна за известно време ", сподели Саад Шерида ал Кааби.

А министърът на енергетиката на ОАЕ Сухейл ал-Мазруи сподели, че „ неразбираемата “ тактика на доста страни затруднява сключването на дълготрайни контракти, което доста усложнява работата на газовите компании. Последните биха могли да усилят производството, само че за задачата ще се нуждаят от прекомерно огромни вложения, които без дълготрайни контракти стават извънредно високорискови.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР