Русия може да използва ядрено оръжие само в случай на

...
Русия може да използва ядрено оръжие само в случай на
Коментари Харесай

Песков: Русия може да използва ядрено оръжие в случай на реална заплаха

Русия може да употребява нуклеарно оръжие единствено при положение на действителна опасност за съществуването на страната. Това сподели прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков в изявление за CNN.

„ Имаме идея за национална сигурност, тя е публично притежание, можете да прочетете всички аргументи, заради които могат да се употребяват нуклеарни оръжия ", съобщи той.

" Тоест, в случай че има опасност за съществуването на страната, тогава то [ядреното оръжие] може да се употребява в сходство с нашата идея. Няма други аргументи посочени в този текст “, предава РИА Новости думите на Песков.

Както Песков сподели в изявление, специфичната интервенция на съветските въоръжени сили в Украйна протича по авансово избрани проекти, никой не е възнамерявал да я реализира до няколко дни.

„ Тя [специалната операция] протича прецизно в сходство с проектите и дилемите, сложени авансово... през цялото време никой не мислеше, че [специалната интервенция в Украйна] ще отнеме няколко дни... Това е сериозна интервенция със съществени цели”, сподели той.

Песков също отхвърли слуховете за трудови лагери, за които се твърди, че са основани в Русия за бежанци от Украйна.

Според представителя на Кремъл не се възнамерява окупация на Украйна, Русия не основава никакви специфични структури, които да вземат участие в основаването или промяната на държавните органи в страната. Става въпрос единствено за избавление на територии от националистите.

По-рано, разяснявайки изказванията на Киев за възможен референдум в Украйна по въпроса за взаимни отстъпки с Русия, Песков сподели, че „ Украйна е суверенна страна и може и би трябвало да има някакви вътрешни процедури “.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР