Русия може да използва химически оръжия, ако контраофанзивата на Украйна

...
Русия може да използва химически оръжия, ако контраофанзивата на Украйна
Коментари Харесай

Лондон: Русия може да се опита да спре украинската атака с химическо оръжие

Русия може да употребява химически оръжия , в случай че контраофанзивата на Украйна е сполучлива и Киев успее да си върне окупирана територия.

За това предизвести Би Би Си. Британската медия се базира на министъра на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс.

В понеделник следобяд той отговаряше на въпроси на депутати в Народното събрание. Когато министърът беше запитан дали се тормози, че триумфите на Украйна могат да " трансфорат Путин в страшилище " и той да употребява неконвенционални оръжия, Уолъс отговори утвърдително.

Властите на Обединеното кралство и интернационалната общественост са доста внимателни и не изключват сходен сюжет - сподели той.

" Винаги би трябвало да бъдем бдителни във връзка с държанието на съветските военни и на президента Путин ", акцентира Уолъс.

Той съобщи, че когато Русия е употребила химическо оръжие в Сирия, това е било повратна точка , както и потреблението на " Новичок " от съветските секрети служби по улиците на английския град Солсбъри по време на опита за ликвидиране на някогашния офицер от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия.
 Кая Калас: Руската инвазия в Украйна би трябвало да приключи с неуспех като в Афганистан
Кая Калас: Руската инвазия в Украйна би трябвало да приключи с неуспех като в Афганистан

Тя акцентира значимостта на европейската взаимност с Украйна

" Ние сме в подготвеност, интернационалната общественост поддържа връзка постоянно, работим с НАТО и усилваме готовността си ", увери Уолъс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР