Русия може да излезе във фалит още утре, а като

...
Русия може да излезе във фалит още утре, а като
Коментари Харесай

Русия може да обяви фалит още утре

Русия може да излезе във банкрут още на следващия ден, а като цяло вероятността за несъстоятелност на страната през тази година се прави оценка на 70%, защото съвкупният ѝ външен непогасен държавен и корпоративен дълг възлиза на 150 милиарда $, заяви организация " Блумбърг ", представена от Българска телеграфна агенция.

В сряда държавното управление би трябвало да изплати проценти по деноминирани в долари облигации за 117 милиона $.

Според " Блумбърг " има три сюжета за това по какъв начин могат да се развият събитията.

Първият сюжет допуска, че Русия ще изплати дълга си в долари, което значи дефолтът да се отсрочи най-малко до 4 април, когато би трябвало да бъдат платени идващите вноски.

Вторият сюжет допуска, че Русия ще заплати в рубли, защото някои контракти разрешават заплащане в локалната валута, само че не всички. Утрешното погасяване на дълга ще се смята за осъществено единствено в задгранична валута, в противоположен случай това ще значи банкрут.

Според третия сюжет Русия въобще няма да заплати. Ако това се случи, още от на следващия ден ще стартира да тече гратисният интервал от 30 дни, след който настава дефолт.

Русия разгласи банкрут за финален път през 1998 година, напомня изданието. Тогава това отприщи серпантина на бърза инфлация, обезценка на рублата и финансова изолираност на интернационалните пазари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР