Русия може да е подправила доказателствата за химическата атака в

...
Русия може да е подправила доказателствата за химическата атака в
Коментари Харесай

Русия може да е подправила доказателства за атаките в Сирия

Русия може да е подправила доказателствата за химическата офанзива в Сирия. Това разгласи американският представител в Организацията възбрана на химическите оръжия, представен от Fox News.

Коментарът е бил изработен по време на закрито съвещание на организацията. Той визира хипотетичните офанзиви в град Дума, който се намира наоколо до Дамаск.

„ Отдавна от ОЗХО трябваше да осъдят сирийското държавно управление за неговия гнет и да изискат интернационална отговорност за тези, които са виновни за тези отвратителни дейности. Ние считаме, че руснаците може да са посетили мястото на офанзивата. Опасявам се, че те може да са създали опити с цел да подменят доказателствата там. Така те пречат на организацията да организира изцяло следствие. Това би трябвало да се разбере “, съобщи Кенет Уорд.

Сирия и Русия отхвърлят в региона на Дума да са били употребявани химически оръжия. Дипломатически източник също е декларирал, че доказателства може и да са били заличени. По-рано беше контрактуван свободен достъп на инспекторите на организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР