Русия може да е фалирала, защото не е успяла да

...
Русия може да е фалирала, защото не е успяла да
Коментари Харесай

Рейтинговата агенция Moody's: Русия вероятно вече е фалирала

Русия може да е банкрутирала, тъй като не е съумяла да обслужи деноминираните си в долари облигации поради западните наказания поради войната в Украйна, съгласно Moody`s, организация за кредитен рейтинг. Подобен процес ще е нещо, което не се е случвало през годините след Октомврийската гражданска война от 1917 година

На 4 април Русия извърши заплащания по две държавни облигации - с падеж 2022 и 2042 година - в рубли, а не в долари. „ Споразуменията за облигации не съдържат разпореждания за погашение в друга валута, с изключение на в долари “, споделиха от организацията.

„ Следователно, съгласно определението на Moody`s, Русия може да се смята за банкрутирала, в случай че не извърши отговорностите си в долари до 4 май, когато изтича едномесечният гратисен интервал “, се споделя в изказване на Moody`s в четвъртък.

Moody`s твърди, че някои еврооблигации, издадени в Русия след 2018 година, разрешават заплащане в рубли при избрани условия.

" Moody`s счита, че вложителите не са получили уговорено заплащане в задгранична валута на падежа ".

Русия повтори желанието си да изплати дълга, само че Западът не го разреши, като наложи строги наказания след офанзивата против Украйна на 24 февруари.

Русия не съумя да изплати 40 милиарда $ вътрешен дълг през 1998 година, след девалвиране на рублата при президента Борис Елцин.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР