Русия може би има повече приходи от изкопаемите си горива

...
Русия може би има повече приходи от изкопаемите си горива
Коментари Харесай

US експерт: Русия печели от петрол и газ повече, отколкото преди войната

Русия може би има повече доходи от изкопаемите си горива в този момент, в сравнение с малко преди нахлуването си в Украйна, защото световното нарастване на цените компенсира въздействието на западните старания за ограничение на продажбите й, съобщи Амос Хохщайн пред законодателите по време на чуване, съобщи Ройтерс.

„ Не мога да отрека това ", съобщи Хохщайн пред сенатската подкомисия за Европа и районното съдействие в региона на сигурността в отговор на въпрос дали в този момент Москва печели повече пари от своите недопечен нефт и газ, в сравнение с няколко месеца преди войната.

Съединените щати и Европейският съюз се споразумяха да забранят вноса на съветски нефт и постановиха ескалиращи наказания, с цел да санкционират Москва за нахлуването й в Украйна, напомня Ройтерс.

Макар че тези стъпки доведоха до изстудяване на международната търговия с съветски изкопаеми горива, те също по този начин помогнаха да се провокира внезапно повишаване на цените в международната търговия с петрола и газа. Цените на суровия нефт вид Брент през днешния ден бяха покрай тримесечен връх над 123 $ за барел.

Главния консултант по енергийните въпроси в Държавния департамент Амос Хохщайн съобщи, че световното нарастване на търсенето на нефт от страна на потребителите вследствие на пандемията от КОВИД-19 е било " доста по-голямо, по-силно в сравнение с някой е планувал. ", цитира Българска телеграфна агенция.

В същото време Русия е съумяла да продаде повече горива на други купувачи, в това число на огромните енергийни консуматори Китай и Индия, като предлага горивата с отстъпка по отношение на петрола от различен генезис.

Хохщайн съобщи, че въпреки тези съветски продажби за Китай и Индия да са били с отстъпка спрямо доставките от други страни, растежът на цените на международния пазар значи, че приходите на Русия в този момент евентуално са по-високи.

Международната организация по енергетика съобщи през май, че съветските приходите от нефт са се нараснали с 50 на 100 от началото на годината до 20 милиарда $ на месец, показва Ройтерс.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР