„Русия много добре знаеше, че Украйна е закупила от Турция

...
„Русия много добре знаеше, че Украйна е закупила от Турция
Коментари Харесай

Ген. Събев: Войната в Украйна развенча мита за високотехнологичната руска армия

„ Русия доста добре знаеше, че Украйна е закупила от Турция избран брой дронове и те се оказват извънредно ефикасни “.

Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ по БТВ военният специалист ген. Съби Събев в отговор на въпроса изненада ли беше за съветската войска потреблението на дронове от Украйна във войната.

В бъдеще значимо направление ще е така наречен дронна война. Реално изтребителите от 6-о или 7-о потомство ще бъдат всъщност дронове, без екипаж на тях. Военните дейности демонстрираха, че са извънредно ефикасни, тъй като цената на един подобен дрон с боеприпасите е доста по-ниска, в сравнение с да разрушиш няколко танка или да разрушиш модерна остановка за противовъздушна защита “, добави специалистът.

По думите му Украйна ще изиска да купи още дронове от Турция.

Според ген. Събев тази война е развенчала мита за високотехнологичната съветска войска.

От друга страна Украйна е съумяла да изненада Русия и да им нанесе огромен брой загуби с противотанковите ракетни комплекси „ Джавелин “ и „ Стингър “, разяснява военният специалист.

„ Това са портативни противотанкови ракетни комплекси с оптималната отдалеченост на огнево проваляне някъде към 2 км. Теглото им е малко над 5 кг, мобилни са и са извънредно дейно. Имаше случай, в които цели танкови колони бяха спрени “, посочи ген. Събев.

Според него индикатор за сериозните загуби на Русия във войната е фактът, че тя е поискала военна помощ от Китай.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР