Русия ме обвинява, че съм помогнал на колега журналист да

...
Русия ме обвинява, че съм помогнал на колега журналист да
Коментари Харесай

Христо Грозев обясни: Русия ме обвинява, че съм помогнал на журналист да избяга от страната

" Русия ме упреква, че съм оказал помощ на сътрудник публицист да напусне страната ", каза в предаванетопред бТВ Христо Грозев.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10255
„ За финален път бях в Русия през 2016 година – повече от 10 години след напускането на радио бизнеса там. Всяка година ходех да експортирам лекции на съветски публицисти и през 2016 година при излизане от Русия ми беше комплициран черен щемпел в паспорта. Тогава бях осведомен, че повече не мога да се връщам повече там “, сподели той.

Грозев разясни, че тази издадена заповед за арест дава пояснение и за повода заради която той е бил включен в листата за международно търсене през 2022 г. той е упрекнат в това, че е оказал помощ на съветския публицист Роман Доброхотов да напусне Русия през границата с Украйна. „ Това е наш сътрудник, чиито разработки публикуваме в „ Белингкат “, прецизира още той.

През лятото на 2021 година в дома на този съветски публицист в Москва е имало обиск. „ Тогава му бяха конфискувани паспортите, компютъра, няколко телефона. Два дни по-късно той въпреки всичко съумя да премине границата, с цел да избегне ареста и най-вероятно да бъде наказан – нещо, което се случи с доста негови сътрудници “, описа още Грозев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР