Русия мълчи за мирния план на САЩ преди посещението на

...
Русия мълчи за мирния план на САЩ преди посещението на
Коментари Харесай

Русия мълчи за плана на Тръмп за Близкия изток

Русия мълчи за мирния проект на Съединени американски щати преди визитата на израелския министър председател Бенямин Нетаняху в Москва в четвъртък. Кремъл разяснява, че тогава ще получи информация от първа ръка, написа " Таймс ъв Израел ".

Утре Нетаняху ще запознае съветския водач Владимир Путин с показания от Доналд Тръмп проект за Близкия изток.

" Към този миг ние можем единствено да кажем, че проектът е изцяло подкрепян от Израел, получава поддръжка от няколко други страни, само че се отхвърля от директно забърканата страна в по този начин нареченото съглашение - палестинците ", разяснява Дмитрий Песков.

" Ще продължим да проучваме обстановката ", добави той.

Междувременно Нетаняху съобщи пред Фокс нюз, че американският кротичък проект е " опция един път в живота ". Той означи, че е изискал от Тръмп да направи отстъпки.

" Мисля, че палестинците ще схванат, че няма да получат по-добро съглашение ", сподели още Нетаняху.

Това не е проект, който ще ни върне с 50 година, означи израелският водач и добави, че даже арабски страна споделят, че би трябвало да се даде късмет.

По отношение на планувания проект за строителство на тунел сред Западния бряг и Газа, министър председателят разяснява, че ще бъде под контрола на Израел, само че " те могат да се движат напред-назад ".

Нетаняху разгласи, че няма да изпусне шанса и ще разшири израелския суверенитет.

Джаред Къшнър, шурей на Тръмп и архитектът на мирния проект, разяснява пред същата телевизия, че палестинците демонстрират, че не са подготвени да имат страна.

" Тези потвърдиха с реакцията си, че не са подготвени да имат страна ", счита Къшнър. Той назова палестинците " експерти в незавършване на съглашения ".

" Топката е в тяхното поле, в случай че желаят да пристъпят, в случай че не, ние сме заети " с други неща, акцентира той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР