Русия, която се съобрази с искането на президента Байдън и,

...
Русия, която се съобрази с искането на президента Байдън и,
Коментари Харесай

Русия ще огласи тайния US отговор на исканията си към НАТО

Русия, която се съобрази с настояването на президента Байдън и, вместо открита пред света, беседата му с неговия сътрудник Путин остана загадка, този път не счита да резервира секретност на отговорите на Съединени американски щати на настояванията на Кремъл за ограничение на разполагането на оръжия и войски на НАТО по границите й.

Това стана ясно първо от речта на външния министър Лавров по време на парламентарен надзор в Думата в сряда, когато – както се и очакваше – отговорите дойдоха в Москва.

Само подсещаме, че единствено седмица по-рано имаше отвод въобще да се води писмена преписка.

Вече в четвъртък Лавров изрази съмнение, че отговорът „ ще изтече”:

„ По основния въпрос положителна реакция няма. Главният въпрос се явява нашата позиция за недопустимостта от разширението на НАТО и разпологането на ударни въоръжения, които могат да заплашват територията на Руската федерация. Нямам никакви подозрения, че в близко време текстът на американския отговор ще стане прочут на необятната общественост”.

Американският му сътрудник Блинкен разяснява по собствен метод неналичието на предпочитание да стану обществено притежание диалогът на великите сили за бъдещето на планетата и заплахата от нуклеарна война:

„ Няма да публикуваме документа, защото считаме, че дипломацията има огромни шансове за триумф, в случай че си оставим място за конфиденциални договаряния. Надяваме се и чакаме, че Русия се причислява към нашите видждания”.

В коментар по тематиката авторитетният съветска медия МК разяснява:

„ Първоначално не можаха де се договорят двамата заместник-министри Рябков и Шерман, в този момент двамата министри – Лавров и Блинкен. А можеха ли въобще да го създадат? По чин ли им беше?

Солта на нашата съветско – американска политическа драматургия е, че основните герои във кино лентата са Путин и Байдън. Само те могат нещо да се договорят на финала. А неуспехът на министрите е наложителна точка от програмата по пътя към този край.

Нали помните наложителната скица на всеки екшън? Колкото по-близо е финалът, толкоз по-силно е напрежението. Изглежда, че излаз няма, че щастливият край е неосъществим. Но внезапно нещо се случва и всичко по някакво знамение си идва на мястото”.

Пламен Валентинов
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР