Русия коментира, че има информация, че САЩ планират да бомбардират

...
Русия коментира, че има информация, че САЩ планират да бомбардират
Коментари Харесай

Русия твърди, че САЩ планират да атакуват Дамаск, обещават военна реакция

Русия разяснява, че има информация, че Съединени американски щати възнамеряват да бомбардират държавния квартал в Дамаск под фиктивен предлог и декларира, че ще има военна реакция, в случай че счита, че съветски живот е застрашен от такава офанзива, оповестява " Ройтерс ".

Валери Герасимов, началник на генералния щаб на Русия оповестява, че Москва разполага с информация, че бунтовници в анклава в източната Гута възнамеряват да фалшифицират офанзива с химически оръжи я против цивилни и да обвинят сирийската войска.

Той добавя, че Съединените щати имат намерение да употребяват подправената офанзива като предлог за бомбардиране на държавния квартал в близкия Дамаск, където сподели, че съветските военни съветници, съветската военна полиция и съветските монитори за преустановяване на огъня са основани.

" В случай на опасност за живота на нашите военнослужещи, съветските въоръжени сили ще подхващат ограничения против употребяваните ракетите и установките ", съобщи Герасимов в изказване.

 Русия заплаши да отговори, в случай че бъде застрашена от силите на Съединени американски щати в Сирия
Русия заплаши да отговори, в случай че бъде застрашена от силите на Съединени американски щати в Сирия

Това предизвести началника на съветските въоръжени сили

Герасимов не показва по кое време ще се случи хипотетичната офанзива и не дава подробни доказателства, с цел да поддържа изказванията си. Във Вашингтон Пентагонът съобщи, че Русия би трябвало да се концентрира върху възпирането на сирийския президент Башар ал-Асад да се насочва към почтени цивилни жители.

" Настояваме Русия да престане да отвлича вниманието и да принуди режима на Асад да престане да злоупотребява с почтени сирийски жители и да им окаже нужната помощ , с цел да се доближи до хората в Източна Гута и други отдалечени региони ", сподели представителят на Пентагона Ерик Пахън.

" Като дава опция на бруталността на режима на Асад, Русия е честен съизвършител и е виновна за зверствата на Асад ", прибавя Пахън.

Ръководителят на съветския боен общоприет щаб и ръоководителя на щаба на Съединени американски щати разговаряха по телефона и разискаха обстановката в Сирия. Русия към този момент упрекна бунтовниците в Сирия, че се приготвят да употребяват токсични сътрудници в източна Гута, с цел да могат по-късно да обвинят Дамаск, че употребява химическо оръжие.

Дамаск отхвърля западните изказвания, че държавните сили са употребявали химическо оръжие.

Посланикът на Съединени американски щати в Обединените народи Ники Хейли предизвести в понеделник, че Вашингтон " остава подготвен да работи, в случай че би трябвало " , в случай че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не предприеме дейности за Сирия, защото експанзията на сирийската войска в източна Гута продължава непрестанно.

 В Организация на обединените нации намекнаха, че Русия е направила военни закононарушения в Сирия
В Организация на обединените нации намекнаха, че Русия е направила военни закононарушения в Сирия

Водената от Съединени американски щати коалиция също е направила нарушавания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР