Русия казва, че нейният външен министър ще посети Северна Корея

...
Русия казва, че нейният външен министър ще посети Северна Корея
Коментари Харесай

Руският външен министър ще посети Северна Корея на фона на твърдения за оръжия, доставени на Москва

Русия споделя, че нейният външен министър ще посети Северна Корея тази седмица, дни откакто Съединените щати обявиха, че Пхенян е достави муниции и военно съоръжение на Русия за потребление в боевете в Украйна

От Associated Press 16 октомври 2023 година, 3:59 AMUУкрайна.

Сергей Лавров ще ще бъде в Северна Корея в сряда и четвъртък, сподели министерството в малко изказване, което не прецизира с кого ще се срещне или задачите на пътуването.

The White Хаус сподели в петък, че повече от 1000 контейнера с съоръжение и муниции са били изпратени в Русия от Северна Корея. се срещна с президента Владимир Путин и посети основни военни обекти, което провокира спекулации за вероятен проект на Северна Корея да презареди запасите от муниции на Русия, които бяха изтощени от продължителния спор с Украйна.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби сподели, че Съединени американски щати имат вяра, че Ким търси комплицирани съветски оръжейни технологии в подмяна на боеприпасите, с цел да ускори военната и нуклеарната стратегия на Северна Корея.

Белият дом разгласява изображения, които съгласно него демонстрират, че контейнерите са били натоварени на транспортен съд под съветски байрак, преди да бъдат преместени с трен към югозападна Русия. Според Белия дом контейнерите са били изпратени сред 7 септември и 1 октомври.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР