Русия казва, че не желае война, но поставя оръжие на

...
Русия казва, че не желае война, но поставя оръжие на
Коментари Харесай

Русия казва, че не иска война, но поставя оръжие на масата за преговори

Русия споделя, че не желае война, само че слага оръжие на масата за договаряния със Съединени американски щати, като струпва войски по границата си с Украйна, съобщи през днешния ден американският дипломат в Москва Джон Съливан, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В онлайн брифинг от Москва Съливан разказа скупчването на десетки хиляди съветски бойци като нещо изключително и посочи, че то не може да бъде обяснено като нормално военно обучение.

Струпването на войски по границата с Украйна е " еквивалентно на обстановка, в която вие и аз дискутираме или преговаряме и аз сложа оръжие на масата. Казвам, че пристигам с мир, само че това е опасност ", сподели Съливан пред публицисти. " На това става очевидци сега ", означи високопоставеният американски посланик.

" Надяваме се, че съветското държавно управление споделя истината и не възнамерява " инвазия на Украйна, съобщи посланикът. " Фактите сочат, че понастоящем то има опция да направи това ", сподели Съливан.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи пред съветски медии по-рано през днешния ден, че Москва не желае война, напомня Ройтерс.

Съливан съобщи, че в този момент Вашингтон чака отговор от Русия на документите, предоставени на Москва от Съединените щати и НАТО, в които е обрисуван дипломатически път за излизане от рецесията към Украйна.

Той разясни, че тези документи съдържат оферти за гарантиране на по-голяма бистрота на военните учения в Европа, както и във връзка с продажбите на оръжие на Украйна.

" Разгледахме опцията за реципрочна бистрота на ограниченията с съветското държавно управление, в това число във връзка с настъпателните оръжейни системи в Украйна, както и ограничения за усилване на доверието във връзка с военните учения и маневри в Европа ", сподели Съливан. По думите му в този момент " всичко зависи от реакцията на съветското държавно управление ".

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР