Русия казва, че е готова за диалог със Запада, но

...
Русия казва, че е готова за диалог със Запада, но
Коментари Харесай

Русия недоволна от US предложенията. Байдън: Тя е готова да нападне Украйна до дни

Русия споделя, че е " подготвена за разговор " със Запада, само че акцентира, че нейните " червени линии и стратегически ползи " в региона на сигурността, които е сложила, " са били пренебрегнати ". Това написа в 11 страници публични съветски отговори на американските оферти по въпроса, оповестени през днешния ден на уеб страницата на съветското външна министерство.

" Това е недопустимо ", е позицията на министерството, което отбелязва, че " не са пристигнали градивни отговори от Съединени американски щати и НАТО " на неговите питания.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести още веднъж през днешния ден, че Русия към момента може да нахлуе в Украйна до дни, а Русия експулсира посланик номер 2 в посолството на Съединени американски щати в Москва, съобщи АП. Напрежението се качи още веднъж в най-острото опълчване сред Изтока и Запада от десетилетия, означи организацията.

„ Всички признаци, които виждаме, са, че са подготвени да влязат в Украйна, да нападат Украйна “, сподели Байдън пред кореспонденти.

Той сподели, че Съединени американски щати имат „ аргументи да имат вяра “, че Русия приготвя инсценировка на случай като претекст да нападне, само че не даде детайлности. Той сподели също, че „ няма проекти “ да приказва скоро с Путин, съобщи АП.

Руско навлизане в Украйна не се случи, макар че Съединени американски щати приказват за него от предходната есен, се споделя в съветските отговори. Държавният департамент на Съединени американски щати удостовери пред организация РИА Новости, че ги е получил.

„ Констатираме, че американската страна не е дала градивен отговор на главните детайли на проектодоговора със Съединените щати, направен от съветската страна за гаранции за сигурност “, се споделя в изказването на уското външноо министерство.

Уточнява се, че става дума за отменяне на по-нататъшно разширение на НАТО, отдръпване на „ формулата от Букурещ “, че „ Украйна и Грузия ще станат членове на НАТО “, както и за отменяне на основаването на военни бази на територията на страни, които са били преди този момент част от Съюз на съветските социалистически републики и не са членове на съюза, в това число потреблението на тяхната инфраструктура за осъществяване на каквато и да е военна активност, както и връщането на военните качества, в това число ударните, и инфраструктурата на НАТО към положението от 1997 година

„ При липса на подготвеност на американската страна да се споразумее за твърди, правно обвързващи гаранции за гарантиране на нашата сигурност от Съединените щати и техните съдружници, Русия ще бъде принудена да отговори, в това число посредством използване на ограничения от военно-технически темперамент. “, се споделя в текста.

В документа се акцентира, че няма " настъпление в Украйна " и не се възнамерява.

„ Твърденията за „ отговорност на Русия за ескалацията “ не могат да се преглеждат по различен метод, с изключение на като опит за оказване на напън и обезценяване на предложенията на Русия за гаранции за сигурност “, споделиха от министерството.

Министерството на външните работи означи, че съветските отговорности по Будапещенския меморандум от 1994 година нямат нищо общо с " вътрешноукраинския спор ", и също по този начин напомня познатата съветска теза, че загубата на териториална целокупност от страната е настъпила вследствие на вътрешни процеси. В текста на документа се отбелязва, че за разрешаване на обстановката е належащо Киев да съблюдава Минските съглашения, а Западът би трябвало да спре да доставя оръжия на Украйна и да изтегли всички свои инструктори оттова.

В документа се акцентира, че настояванията за евакуиране на войските от избрани райони на съветска територия са неприемливи и подкопават вероятностите за реализиране на действителни съглашения.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР