Тела и бордови записващи устройства са открити на мястото на самолетната катастрофа на шефа на Вагнер Пригожин

...
Русия казва, че 10 тела и бордови записващи устройства са
Коментари Харесай

Русия казва, че 10 тела и бордови записващи устройства са открити от мястото на самолетна катастрофа, за която се предполага, че е убил Вагнер ръководител Евгений Пригожин.

„В момента се извършват молекулярно-генетични тестове“, казват изследователите.

самолет се разби близо до Москва в сряда, което предизвика спекулации, че причината е бомба или ракета.

Твърденията, че Кремъл е дал заповед за убийството на Пригожин, са „пълна лъжа“, каза по-рано говорителят на руския президент Владимир Путин пред BBC.

Пригожин - някога верен на Путин - поведе прекратен въоръжен бунт от неговите наемни бойци през юни.

Г-н Путин в времето описва бунта като "предателство", но по-късно е сключена сделка наемниците на Вагнер или да се присъединят към редовната армия на Русия, или да отидат в Беларус - съюзник на Москва.

Въпреки това, след бунта, много наблюдатели описаха Пригожин, на 62 години, като „ходещ мъртвец“, твърдейки, че руският президент никога няма да прости шефът на Вагнер.

По време на конферентния разговор с журналисти в петък, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред BBC, че има „много спекулации“ около „трагичната“ смърт на всичките 10 души в сряда въздушна катастрофа в района на Твер, северозападно от руската столица.

Пригожин и дясната му ръка Дмитрий Уткин, както и петима други пътници и трима членове на екипажа са били на борда на самолета Embraer Legacy 600, според списъка на пътниците.

"На Запад, разбира се, тези спекулации идват от определен Всичко това е пълна лъжа“, продължи г-н Песков.

"В момента нямаме много факти, фактите трябва да бъдат изяснени по време на официалното разследване, което се провежда в момента", добави той.

И въпреки манифеста на самолета, г-н Песков отказа да получи информация дали Кремъл има потвърждение, че Пригожин определено е бил на борда на сваления самолет.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Бъдещето на самия Вагнер също е поставено под съмнение от предполагаемата смърт на Пригожин.

В петък Беларус Александър Лукашенко, че до 10 000 бойци на Вагнер ще продължат да бъдат базирани в страната.

Много експерти обаче смятат, че г-н Лукашенко получава заповеди от Кремъл.

ГЛЕДАЙТЕ: Какво може да е причинило катастрофата? Какво сега за Вагнер след докладваната смърт на Пригожин?

Президентът Путин запази мълчание за катастрофата почти 24 часа, преди да изрази съболезнования на семействата на всички жертви.

Той също така описа Пригожин като "талантлив човек", който "направи сериозни грешки в живота".

Но от в момента, в който самолетът падна, имаше неистови спекулации за това какво е причинило катастрофата.

Пентагонът твърди, че смята, че шефът на Wagner вероятно е бил убит, докато американски служител каза пред CBS News, че най-вероятната причина за катастрофата е експлозия на борда самолет.

Селяни близо до мястото на катастрофата в района на Твер казват, че са чули силен трясък, преди да видят самолет да пада от небето.

Друга теория, издигната от канал в Telegram, свързан с Пригожин, предполага, че самолетът е бил свален от руски противовъздушен огън. Това не е потвърдено и в четвъртък Пентагонът заяви, че няма информация, която да сочи това.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР