Русия, като член на Съвета за сигурност на ООН, нарушаваща

...
Русия, като член на Съвета за сигурност на ООН, нарушаваща
Коментари Харесай

Швейцария призова за ограничаване на правата на Русия в Съвета за сигурност на ООН

Русия, като член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, нарушаваща нормите на интернационалното право, би трябвало да ограничи правата си в този орган.

Това сподели в коментар за Guildhall швейцарският парламентарист Николас Валдер, който е член на комисията по външни работи, съобщи Ukrinform.

„ Много съм смутен от маневрите, офанзивите и рисковете, поети от Русия към Запорожката атомна електроцентрала, както и към други нуклеарни обекти. Това демонстрира пренебрежението на Русия към интернационалното право и интернационалната сигурност “ , сподели Николас Валдер.

„ Смятам, че членовете на Съвета за сигурност, и по-специално непрекъснатите членове, би трябвало да имат отговорности към интернационалното право. Държавите, които го нарушават значително, като Русия или даже Китай, би трябвало да имат лимитирани права, тъй че Организация на обединените нации да резервира доверието си и на първо място да може да продължи да пази основите на нашия интернационален ред. Припомняме, че Русия отхвърли да изведе оръжия от територията на АЕЦ “, акцентира депутатът.

Руският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че Русия се нуждае от оръжия, с цел да „ отбрани “ превзетата атомна електроцентрала от „ терористи “.

Съединените щати приканиха за основаване на демилитаризирана зона към централата и за евакуиране на съветските сили от нейната територия.

Междувременно Русия е разположила експлозиви, артилерия и бронирани транспортни средства в пространствата на ЯЕЦ, пренебрегвайки главните правила за нуклеарна сигурност. Освен това съветската войска прибягва до провокации в сателитния град Енерходар, с цел да упрекна украинските сили в обстрела на АЕЦ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР