Русия извършва тежки нарушения на законите за защита на децата.

...
Русия извършва тежки нарушения на законите за защита на децата.
Коментари Харесай

ООН: Русия нарушава законите за защита на децата

Русия прави тежки нарушавания на законите за отбрана на децата. Това обявиха от Организация на обединените нации, по време на задача в Украйна. Върховният комисар за бежанците разгласи, че Русия води деца от Украйна и ги вписва като свои жители. Преди седмица той отиде в Украйна и съобщи пред медиите, че в нарушаване на интернационалното право, Русия взима деца от Украйна.
Прочетете още
Киев от месеци сигнализира, че окупационните управляващи водят деца в Русия.

" Даването на съветско поданство на децата или в някои случаи даването им за осиновяване - това напълно опонира на главните правила за отбрана на децата ", съобщи Филипо Гранди, висш комисар на Организация на обединените нации за бежанците.

От окупираните от Русия украински територии идват стотици сигнали за отвеждането на деца. В доста случаи се употребява като предлог потребността от здравна помощ. В други случаи се твърди, че децата са останали сираци. Киев споделя, че става дума за целенасочена акция на Русия.

" Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на индивида и Женевските конвенции са ясни - по време на война не можеш да определяш дали детето има семейство или наставничество. Докато не бъде открито сигурно, нямаш право да сменяш националността им или да ги даваш на други фамилии. Правилата са напълно ясни ", съобщи Гранди.

Посланикът на Русия в Организация на обединените нации сподели, че обвиняванията против страната са подправени. А Филипо Гранди отговори, че неговата организация прави всичко допустимо да откри къде са украинските деца както и техния брой. Основното усложнение е отводът на Русия да сътрудничи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР