Русия извършва масирани въздушни атаки срещу територията на Украйна, съобщава

...
Русия извършва масирани въздушни атаки срещу територията на Украйна, съобщава
Коментари Харесай

Масирани руски въздушни атаки в цяла Украйна. Сирени отекнаха в столицата Киев

Русия прави масирани въздушни офанзиви против територията на Украйна, оповестява SkyNews, цитира Българска телеграфна агенция.

 

Местните управляващи оповестяват за детонации в минимум три града в страната.  " Врагът всеобщо ни нападна ", показва в канала си в Telegram регионалният шеф на Киев Олекси Кулеба. 

 

Сирени отекнаха из цяла Украйна, в това число в столицата Киев. " Не игнорирайте предизвестията за въздушно нахлуване, останете в противобомбените убежища ", написа в " Телеграм " заместник-ръководителят на президентската канцелария Кирило Тимошенко.

Около 60 ракети са засечени да се насочват към украинското въздушно пространство, сподели Виталий Ким, който е губернатор на Николаевска област в Южна Украйна. Тимошенко пък написа още, че част от тези ракети към този момент са над Северна Украйна.

 

Русия извърши неведнъж набези против украинската енергийна инфраструктура от октомври насам, което докара до прекъсване на електрозахранването из цялата страна.

 

Мевждувременно осем души починаха и над 20 пострадаха в постройка, улучена при украински обстрел на селището Лантратовка в по този начин наречената Луганската национална република (ЛНР), съобщи ТАСС, като се базира на незабавните служби.

 

Под руините може би към момента има хора. Мястото се разчиства от екипи на оперативните служби.

 

Украинските сили са изстреляли по Лантратовка преди разсъмване три ракети от система за залпов огън " Хаймарс ", заяви по-рано представителството на ЛНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на въпросите, свързани с военните закононарушения в Украйна.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР