Русия извърши нова ракетна атака срещу Украйна днес, като нанесе

...
Русия извърши нова ракетна атака срещу Украйна днес, като нанесе
Коментари Харесай

Киев и други украински градове бяха подложени на нови ракетни удари

Русия извърши нова ракетна офанзива против Украйна през днешния ден, като нанесе удари по инфраструктура, повреди жилищни и търговски здания и рани минимум шестима души в разнообразни елементи на страната, оповестиха управляващите, представени от Ройтерс.
Прочетете още
Това е второто съветско ракетно нахлуване през този месец, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руските сили направиха офанзиви в седем украински области, в това число против столицата Киев и градовете Днепър, Запорожие и Лвов, оповестиха украинските военни.

„ Нов ракетен удар по Украйна. В частност врагът взе на прицел Киев “, сподели Сергей Попко, шеф на киевската военна администрация, като добави, че ракетите са полетели към столицата от разнообразни направления.

Попко разгласи, че противовъздушната защита е свалила всички ракети, ориентирани към Киев, и няма огромни вреди или жертви.

В западния град Лвов, покрай границата на Украйна с Полша, е ударено инфраструктурно оборудване, сподели районният губернатор Максим Козицки. Той заяви и за двама ранени при офанзивата, за вреди по жилищни здания и персонални коли.

Инфраструктура е била изумена в западната Хмелницка област и град Запорожие на югоизток. В Запорожие има четирима ранени, а учебно заведение и магазин са развалени, споделиха градските управляващи.

Въздушната паника продължи над два часа в цяла Украйна.

Според украински публични лица съветските сили са се опитвали да повторят офанзивите от предходната зима, когато украинският енергиен бранш беше съществено развален и това докара до продължителни спирания на тока за милиони хора.

Тази зима в Украйна до момента беше извънредно топла, температурите постоянно бяха много над нулата и енергийната система съумя да се оправи, отбелязва Ройтерс.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР