Русия изрази протест пред Япония, заради материали по време на

...
Русия изрази протест пред Япония, заради материали по време на
Коментари Харесай

Япония ядоса Русия

Русия изрази митинг пред Япония, поради материали по време на срещата на водачите на Г-20, в които Курилските острови бяха обозначени като японски, заяви РИА Новости.

Материалите са били оповестени на уеб страницата на срещата. Въпросът за островите към момента води до разногласия сред двете страни, като те договарят за разрешаването на въпроса.

„ Министерството на външните работи на Русия връчи протестна нота на посланик от посолството на Япония, поради потреблението на материали, в това число и аудиовизоални такива, по време на срещата на Г-20, в които Курилските острови бяха обозначени като японски. Това беше корист от японската страна с нейните функционалности на ръководител на срещата.

Така се поддържат неоснователни териториални искания към Русия, които опонират на съответните документи. Ние припомняме, че такива решения опонират на позицията на японския министър председател Шинзо Абе, който даде обещание да не подхваща стъпки, които да засягат другата страна и да се отразят върху съветско – японските връзки “, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР