Русия изпревари плановете на Киев за превземане на Донбас и

...
Русия изпревари плановете на Киев за превземане на Донбас и
Коментари Харесай

Скот Ритър: Решението на Путин разруши плановете на Запада и позволи на Руската федерация да завземе стратегическата инициатива

Русия изпревари проектите на Киев за завладяване на Донбас и се осмели да се конфронтира със Запада, което й разреши да завладее стратегическата самодейност, сподели пенсионираният офицер от разузнаването на морската пехота на Съединени американски щати Скот Ритър в изявление за китайското издание на Global Times.

„ НАТО и Съединени американски щати към този момент не могат да бъдат наричани хулигани, против които никой несмее да се изправи. Русия се осмели да даде знак на Запада, че има граници на нейното самообладание. Тя сподели, че може да отиде доста надалеч в отговор на безотговорните дейности на западните страни “, цитира думите на офицера РИА Новости.

Ритер означи, че решението на Владимир Путин да организира специфична военна интервенция е шокирало западните страни, защото никой от тях " не е приемала Русия на съществено ".

„ Сега знаем, че нито Украйна, нито Германия, нито Франция са приемали Минските съглашения на съществено. Те използваха договореностите и протоколите като прикритие за основаването на войска на НАТО, способна да реши казуса с Донбас с военни средства. Но Русия осуети техните проекти, до момента в който Западът не вярваше, че Русия ще се реши на военна интервенция “, акцентира някогашният боен.

По неговите думи, ръководеният от Вашингтон съюз бил убеден в неспособността на Москва да устои на груповия Запад.

„ Руските военни обаче, макар някои неточности, позволени в ранните стадии на спора, се приспособиха и съветският народ реши, че актуалната обстановка не е борба сред Русия и Украйна, това е борба сред Русия и НАТО “, заключи Ритер.

През декември в изявление за немския вестник ZEIT Меркел назова сключването на споразуменията от Минск „ опит да се даде време на Украйна да стане по-силна “. По нейните думи, „ на всички е било ясно “, че спорът е замразен и казусът не е решен, „ само че това даде на Украйна скъпо време “.

Франсоа Оланд, който участваше директно в сключването на Минските съглашения през 2015 година, в края на 2022 година удостовери думите на Меркел, че тези съглашения са били нужни, с цел да се даде глътка въздух на Киев и да се обезпечи подготовката на украинската войска за нов спор.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР