Русия изпрати нота до българското външно министерство с искане да

...
Русия изпрати нота до българското външно министерство с искане да
Коментари Харесай

Русия се ядоса заради „БКП са терористи“

Русия изпрати нота до българското външно министерство с искане да се проверява „ казусът на вандализъм по повод Паметника на руската войска “ в българската столица София.

Това разкри говорителката на съветското дипломатическо ведомство Мария Захарова, представена от съветската организация ТАСС.

Паметникът в сърцето на столицата се разсъни на Джулай морнинг с червен надпис, гласящ „ Българска комунистическа партия са терористи “. Надписът беше изписан върху плочата на паметника и думите „ На Съветската войска освободителка от признателния български народ “.

„ Във връзка с случая нашето посолство изпрати нота до външното министерство с искане на обстоятелствено следствие, привличане на виновните лица и превеждане на мемориала в подобаващ тип “, съобщи Мария Захарова.

Тя прикани българските управляващи да подхващат ограничения, с цел да предотвратят в бъдеще вандалски прояви против паметника на общата история на Русия и България.

Захарова сподели също по този начин, че надписът демонстрира „ низкия морал и просвета “ на хората, които стоят зад поругания монумент. Това не е първият път, в който Паметникът на руската войска става обект на прояви от този вид.

През 2011 година скулптурната комбинация от западната част на паметника беше оцветена като американски комиксови герои, а през 2014 година паметникът осъмна с надписи „ Слава на Украйна “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР