Русия изпрати на Ливан спътникови снимки, с които разполага отпреди

...
Русия изпрати на Ливан спътникови снимки, с които разполага отпреди
Коментари Харесай

Руски спътникови снимки от деня на мощния взрив в Бейрут получиха разследващите

Русия изпрати на Ливан сателитни фотоси, с които разполага отпреди и след огромния гърмеж предходната година, раздрусал Бейрут, заяви съветският външен министър Сергей Лавров след диалози в Москва с ливанския си сътрудник Абдала Бу Хабиб, представен от Ройтерс.

" По искане на ливанското държавно управление през днешния ден предадохме материали, готови от " Роскосмос ", сателитни фотоси. Надяваме се те да оказват помощ за следствието на аргументите за този случай. В Ливан този въпрос е предмет на доста съществено внимание и се надяваме той да бъде затворен ", съобщи Лавров.

Миналата седмица съветската галактическа организация " Роскосмос " заяви, че се е съгласила да даде фотосите по искане на ливанския президент Мишел Аун. Взривът беше най-голямата мирновременна злополука в историята на Ливан и представляваше една от най-големите неядрени детонации в международната история въобще. Той раздруса Бейрут на 4 август предходната година, лиши живота на над 215 души, рани хиляди и унищожи цели елементи от ливанската столица. Разследването към момента продължава.

Лавров добави, че той и сътрудника му Хабиб са разискали и вероятното присъединяване на съветски компании във възобновяване на унищожената при гърмежа инфраструктура. Дипломат номер едно на Москва не назова компаниите, които може да бъдат включени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР