Русия изпрати допълнително 300 военни инструктори в Централноафриканската република по

...
Русия изпрати допълнително 300 военни инструктори в Централноафриканската република по
Коментари Харесай

Русия праща 300 военни да инструктират в центъра на Африка

Русия изпрати в допълнение 300 военни инструктори в Централноафриканската република по искане на управлението на страната. Те са нужни с цел да се помогне на ЦАР против засилващите се въоръжени нападения на бунтовническите групировки в навечерието на президентските и парламентарните избори, планувани за уикенда, заяви през днешния ден съветското външно министерство, представено от Ройтерс.

Инструкторите ще оказват помощ за образованието на военнослужещите от националната войска на ЦАР, отбелязва и ТАСС, цитирайки известието.Официални лица и източник от силите за сигурност в столицата Банги споделиха през вчерашния ден, че Руанда и Русия са изпратили войски и материали. А съветското външно министерство означи в известието си, че опозиционни и въоръжени групировки се пробват да дестабилизират ситуацията благодарение на външни сили.

Силите, враждебни на държавното управление, се стремят да не позволен президентът Фостен-Арканж Туадера да получи в неделя втори мандат.]
Руското Министерство на външните работи означи също, че деликатно следи развиването на обстановката в ЦАР и изрази съществено безпокойствие от внезапното утежняване на ситуацията в областта на обезпечаване на сигурността. " Движението по територията на ЦАР на военизирани групировки, чиито дейности добре се координират и поддържат извън, закупи темперамент на масирана офанзива за дестабилизация на вътрешната конюнктура и пропадане на изборния развой ", установи съветското външно министерство, представено от ТАСС.

Залежите от диаманти, злато и уран на ЦАР стоят зад поддръжката на Русия за властта в далечната страна в центъра на Африка - с оръжия и боен личен състав, заяви Би Би Си. Разработването на естествените запаси е залегнало и в съглашението, подписано сред двете страни при визитата на Туадера в Сочи, напомня английската осведомителна организация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР