Русия изпраща до 9000 войници и стотици единици военно оборудване

...
Русия изпраща до 9000 войници и стотици единици военно оборудване
Коментари Харесай

Минск: Русия изпраща 9000 войници, както и стотици танкове и артилерия към Беларус

Русия изпраща до 9000 бойци и стотици единици военно съоръжение в Беларус, удостовери беларуски формален представител, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7696
Според ръководителя на отдела за интернационално военно съдействие в беларуското министерство на защитата Валерий Ревенко Беларус чака към 170 танка, 200 бронирани бойни машини и артилерия. Той означи, че е предал тази информация на военните аташета на няколко страни.

Ревенко направи тези разяснения след изказвания на съветския президент Владимир Путин и беларуския му сътрудник Александър Лукашенко, че ще бъде образувана взаимна войскова формация.

Групата ще бъде в положение да се отбрани при положение на нахлуване от Запада, съобщи секретарят на Съвета за сигурност Александър Волфович. Той сподели, че беларуските граничари са съобщили по-рано, че защитата по границите на страната е засилена. Волфович акцентира, че Беларус не се готви за война и че взаимните военни маневри се организират в отговор на военните учения в прилежащите страни, които са членки на НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР