Русия използва ирански дронове, за да предотврати атаки срещу свои

...
Русия използва ирански дронове, за да предотврати атаки срещу свои
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия използва ирански дронове, за да предотврати атаки срещу свои кораби в Черно море

Русия употребява ирански дронове, с цел да предотврати офанзиви против свои кораби в Черно море. Британското разузнаване е анализирало по какъв начин Русия употребява ирански дронове Mohajer-6 над Черно море и над украинска територия.

Както оповестява European Pravda, това се споделя в прегледа на разузнаването на английското министерство на защитата на 8 март.

Според изданието Mohajer-6 е бил видян над Черно море и над град Кременчуг.

Mohajer-6 е система за разузнаване, наблюдаване, прихващане на цели, само че може да се употребява и за въздушни офанзиви с потребление на управляеми свободнопадащи муниции.

Представители на разузнаването означиха, че фактът, че Руската федерация продължава да държи тези системи в окупирания Крим, може да значи, че съветските окупационни сили се пробват да разпознават заканите за съветските пристанища и кораби след последните украински триумфи.

„ Има действителна опция задачата му също да включва поддръжка и ориентиране към Русия по югозападното крайбрежие на Украйна “, се споделя в материала.

Украйна унищожи най-малко един Mohajer-6 на 23 септември 2022 година над Черно море, а Русия евентуално инцидентно е свалила подобен дрон над Крим на 6 юни 2023 година

В предходен обзор английското разузнаване заяви, че задачата на съветските окупационни сили е да завладяват град Часов Яр, ситуиран в Донецка област, само че надали ще съумеят да извършат нахлуване.

Преди това английското разузнаване проучва съветските загуби в региона на Черно море през последните пет седмици.

Източник – European Pravda /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР