Русия изглежда е модернизирала бункер за съхранение на атомно оръжие

...
Русия изглежда е модернизирала бункер за съхранение на атомно оръжие
Коментари Харесай

Русия модернизира обект за атомно оръжие в Калининград

Русия наподобява е модернизирала бункер за предпазване на атомно оръжие в Калининград, написа The Guardian. Според медията това е следващият симптом, че Москва укрепва нуклеарния си боеприпас на фона на напрежението с НАТО.

Федерацията на американските учени ще разгласява сателитни изображения, които съгласно организацията демонстрират обект за предпазване в полуенклава, който е в допълнение вкопан и укрепен с нов бетонен покрив през последните месеци.

Има всички белези на типични места за депозиране на съветски нуклеарни оръжия, разяснява Ханс Кристенсен, шеф на план за нуклеарна информация към федерацията.

Той добавя, че около обекта е ситуирана многопластова ограда и типичните особености край всички нуклеарни обекти, които познават в Русия.

Кристенсен посочи още, че отдавна наблюдават за промени, само че нищо трагично до този миг, защото за първи път са забелязали изкупни действия и рационализация край един от нуклеарните бункери.

Тези фотоси не потвърждават, че сега има нуклеарни оръжия в Калининград, само че демонстрират, че обектът е настоящ, разясни специалистът.

Според него не е ясно дали съветските въоръжени сили са разположили нуклеарни бойни глави в обекта, или възнамеряват да ги доставят, или обектът е осъвременен, тъй че за къс интервал да бъдат преместени.

През януари 2018 година Москва разгласи, че е построена нужната инфраструктура за непрекъснато дислоциране на мобилни ракети "Искандер-М ", които са способни да носят стандартни или нуклеарни бойни глави.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР