Русия изглежда е модернизирала бункер за съхранение на атомно оръжие

...
Русия изглежда е модернизирала бункер за съхранение на атомно оръжие
Коментари Харесай

Русия модернизира обект за атомно оръжие в Калининград

Русия наподобява е модернизирала бункер за предпазване на атомно оръжие в Калининград, написа " Гардиън ".

Според вестника това е следващият симптом, че Москва укрепва нуклеарните оръжия на фона на напрежението с НАТО.

Федерацията на американските учени ще разгласява сателитни изображения, които съгласно организацията демонстрират обект за предпазване в полуенклава , който е в допълнение вкопан и укрепен с нов бетонен покрив през последните месеци.

Има всички белези на типични места за депозиране на съветски нуклеарни оръжия , разяснява Ханс Кристенсен, шеф на план за нуклеарна информация към федерацията.

Той добави, че около обекта е ситуирана многопластова ограда и типичните особености край всички нуклеарни обекти, които познават в Русия.

Кристенсен посочи още, че отдавна наблюдават за промени, само че нищо трагично до този миг, защото за първи път са забелязали изкупни действия и рационализация край един от нуклеарните бункери.

Тези фотоси не потвърждават, че сега има нуклеарни оръжия в Калининград, само че демонстрират, че обектът е настоящ , разясни специалистът.

Според него не е ясно дали съветските въоръжени сили са разположили нуклеарни бойни глави в обекта, или възнамеряват да ги доставят, или обектът е осъвременен, тъй че за къс интервал да бъдат преместени.

През януари 2018 година Москва разгласи, че е построена нужната инфраструктура за непрекъснато дислоциране на мобилни ракети Искандер-М , които са способни да носят стандартни или нуклеарни бойни глави.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР