Русия иска утре да бъде свикано открито заседание на Съвета

...
Русия иска утре да бъде свикано открито заседание на Съвета
Коментари Харесай

Русия поиска утре да бъде свикано открито заседание на Съвета за сигурност на ООН за Източна Гута

Русия желае на следващия ден да бъде свикано намерено съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, на което да бъде разисквана обстановката в Източна Гута, където проправителствени сили бомбардират обсадените бунтовници, съобщи Ройтерс.

"Имаме съответно предложение. Молим страната ръководител да свика на следващия ден намерено съвещание на Съвета за сигурност, с цел да обсъдим обстановката в Източна Гута ", съобщи непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя на съвещание на съвета, отдадено на опазването на интернационалния мир и сигурност.

"Мисля, че това е належащо, поради терзанията, които чухме през днешния ден, с цел да се подсигурява, че всички страни ще могат да показват своята позиция, своето схващане за обстановката, и да предложат пътища за излизане от нея ", добави той.

В полемиката участваше и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, който прикани за неотложно прекъсване на военните дейности в Източна Гута и оказване на филантропична помощ на популацията, отбелязва Българска телеграфна агенция. Той съобщи, че Източна Гута се е трансформирала в "ад на земята ", прибавя Франс прес.

Според дипломати, се чака Съветът за сигурност да гласоподава през идните дни по проекторезолюция, налагаща едномесечно преустановяване на огъня в Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР