Русия иска Украйна да прекрати военните си действия, да направи

...
Русия иска Украйна да прекрати военните си действия, да направи
Коментари Харесай

Песков обяви условията, при които Русия ще спре военните действия в Украйна

Русия желае Украйна да приключи военните си дейности, да направи промени в конституцията си, които подсигуряват неутралитета й, и да признае Кримския полуостров за съветска територия, както и да признае Донецк и Луганск за самостоятелни територии. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред организация Ройтерс.

По думите му Русия е уведомила Украйна за своята подготвеност „ неотложно “ да приключи военните дейности, в случай че Киев извърши въпросните претенции.

Досега това е най-ясното установяване на изискванията на Москва за преустановяване на така наречен „ специфична военна интервенция “, която продължава към този момент дванайсети ден, отбелязва организацията.

Песков съобщи, че Украйна е осведомена с съветските условия.

„ Беше им обявено, че всичко това може да спре неотложно “, сподели още той.

По тематиката за неутралитета на Украйна Песков сподели, че украинците „ би трябвало да създадат промени в конституцията ", от които да излиза наяве, че няма да се стреми да се причисли към какъвто и да е блок “. Той акцентира, че в бъдеще Русия няма да има никакви териториални искания към Украйна.

„ Ние в действителност приключваме демилитаризацията на Украйна. Ще я доведем до дъно. Най-важното е Украйна да приключи военните си дейности. Те би трябвало да спрат военните си дейности и тогава никой няма да стреля “, сподели Песков.

Очертаването на съветските претенции идва в миг, в който делегациите от Русия и Украйна се приготвят да се срещнат през днешния ден за трети кръг от договарянията за привършване на войната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР