Русия иска Украйна да прекрати военните си действия, да направи

...
Русия иска Украйна да прекрати военните си действия, да направи
Коментари Харесай

Кремъл: Руските военни действия ще спрат незабавно, ако Украйна изпълни определени условия


Русия желае Украйна да приключи военните си дейности, да направи промени в конституцията си, които подсигуряват неутралитета ѝ, и да признае Кримския полуостров за съветска територия, както и да признае Донецк и Луганск за самостоятелни територии. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1977
Песков сподели, че Русия е уведомила Украйна за своята подготвеност „ неотложно “ да приключи военните дейности, в случай че Киев извърши въпросните претенции. 

Досега това е най-ясното установяване на изискванията на Москва за преустановяване на така наречен „ специфична военна интервенция “, която продължава към този момент дванайсети ден, отбелязва организацията.

Песков съобщи, че Украйна е осведомена с съветските условия. „ Беше им обявено, че всичко това може да спре неотложно “, сподели още той.

По тематиката за неутралитета на Украйна Песков сподели, че украинците „ би трябвало да създадат промени в конституцията ", от които да излиза наяве, че няма да се стреми да се причисли към какъвто и да е блок “. Той акцентира, че в бъдеще Русия няма да има никакви териториални искания към Украйна.

„ Ние в действителност приключваме демилитаризацията на Украйна. Ще я доведем до дъно. Най-важното е Украйна да приключи военните си дейности. Те би трябвало да спрат военните си дейности и тогава никой няма да стреля “, сподели Песков. 

Очертаването на съветските претенции идва в миг, в който делегациите от Русия и Украйна се приготвят да се срещнат през днешния ден за трети кръг от договарянията за привършване на войната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР