Русия иска от Украйна да прекрати военните си дейности, да

...
Русия иска от Украйна да прекрати военните си дейности, да
Коментари Харесай

ПЕСКОВ ОБЯВИ: Спираме военните си дейности само при тези условия

Русия желае от Украйна да приключи военните си действия, да записва конституционно своя безпристрастен статут, да признае Крим като част от Русия, както и независимостта на Донецката и Луганската национални републики. Това съобщи прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков в изявление за Ройтерс в понеделник, като акцентира, че в този случай военната интервенция на Руската федерация може да бъде спряна когато и да е.

" Те би трябвало да трансформират конституцията си по този начин, че Украйна да отхвърли всяка цел за присъединение към който и да е блок. Говорихме и за това, че би трябвало да признаят, че Крим е съветска територия, и че би трябвало да признаят Донецк и Луганск като самостоятелни страни. И това е всичко. Може да спре всеки миг “, сподели Песков в коментар пред организацията, която разгласява материала на британски.

„ На тях [украинската страна] беше казано, че това може да бъде спряно всеки миг “, добави прессекретарят на съветския президент.

Според Ройтерс Песков сподели, че Русия не има намерение да насочва нови териториални претенции към Киев. " Ние в действителност приключваме демилитаризацията на Украйна. Ще я приключим. Но най-важното е Украйна да приключи военните си дейности. Те би трябвало да завършат военните си дейности и тогава никой няма да стреля ", добави представителят на съветския водач.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР