Русия иска да превърне детския туристически лагер в Камчия в

...
Русия иска да превърне детския туристически лагер в Камчия в
Коментари Харесай

Бивш посланик в Москва: Русия иска да строи разузнавателна база в Камчия

Русия желае да трансформира детския туристически лагер в Камчия в “хуманитарен център “, което всъщност значи база за пропагандно въздействие и разузнаване. Това разяснява в събота пред БНР Илиян Василев, който е някогашен дипломат на България в Русия. Василев приказва за предлагането на съветския външен министър Сергей Лавров, че комплексът " Камчия " може да бъде употребява като " мека мощ " за пробутване на съветски ползи в Европа.

Илиян Василев допусна, четази концепция може и да се осъществя поради премиера Бойко Борисов. Българският министър-председател преди този момент стартира концепцията за основаване на координационен център на НАТО във Варна.

" В понятието на Бойко Борисов за балансиране - на американците ще дадем нещо, на руснаците друго - не остана място за българска самостоятелност ", сподели още Василев, който е част от Центъра за балкански и черномоски изседвания.

Според него центърът " Камчия " не може да бъде трансфорат в център на съветската “мека мощ “ без междуправителствен контракт, а той зависи от българското държавно управление

" Цялото подстрекателство, което той прави, че Москва може да си прави каквото желае, анонсирайки неща, които са предмет на договаряния с българската страна, припомня на внушението от преди 12 години, когато Чижов сподели, че България е троянски кон на Русия в Европейския съюз ", разяснява някогашният посланик.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР